Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sakiewki z brzoskwiniami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sakiewki z brzoskwiniami - składniki:
Sakiewki z brzoskwiniami - sposób przygotowania: Ciasto kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Dżem mieszamy z brandy. Na środku każdego kwadratu układamy po łyżeczce dżemu i połówce brzoskwini. Sklejamy rogi, aby powstały sakiewki, smarujemy żółtkiem i posypujemy grubym cukrem i cynamonem. Pieczemy 25 minut w 180-200°C.

Informacje o Sakiewki z brzoskwiniami

  • Proste menu dnia bez mięsa

    Proste menu dnia bez mięsa

    ? Porównaj ceny ? źródło: Okazje.info Te ciastka są bardzo proste do przygotowania, a przy tym efektowne. Najlepsze będą świeże, następnego dnia ciasto zmięknie. Sakiewki z brzoskwiniami 1 opakowanie (500 g) ciasta francuskiego 1 mały słoiczek dżemu malinowego 2 łyżki brandy 12-14

  • Ciasto francuskie na słodko i na słono - proste przepisy

    Ciasto francuskie na słodko i na słono - proste przepisy

    w zamrażalniku, bo może przydać się zarówno wtedy, gdy najdzie nas ochota na słoną przekąskę, jak i słodki deser. Czasem wystarczy zaledwie jeden-dwa dodatki, by stworzyć coś pysznego. Sakiewki z brzoskwiniami Składniki: 1 opakowanie (500 g) ciasta francuskiego 1 mały słoiczek dżemu malinowego

  • Pewniaki z domowej spiżarni - co warto w niej mieć?

    Pewniaki z domowej spiżarni - co warto w niej mieć?

    do pucharków i udekoruj plasterkami brzoskwiń. Nie ma chały, jest ciasto z chałki! Zobacz również inne przepisy z brzoskwiniami z puszki: Sernik na zimno Sernik z brzoskwiniami Sakiewki z brzoskwiniami Brzoskwiniowe tosty francuskie Zupa maślana z owocami Ananas z puszki to dobry