Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wątróbka cielęca z malinami
Wątróbka cielęca z malinami - składniki:
Wątróbka cielęca z malinami - sposób przygotowania:
Myjemy i osuszamy sałatę, liście rwiemy na kawałki i układamy na talerzu. Wątróbkę oczyszczamy, myjemy, osuszamy, kroimy na plasterki, doprawiamy pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony. Solimy po usmażeniu. Do oliwy dodajemy kilka rozgniecionych malin wraz z sokiem, doprawiamy solą, pieprzem i octem winnym. Wątróbki układamy na sałacie, polewamy sosem malinowym, dekorujemy pozostałymi malinami i ziołami.
Dietetyczny deser, który zrobisz w 5 minut i zjesz bez wyrzutów sumienia [HAPS FIT]
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki