Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wątróbka cielęca z malinami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Wątróbka cielęca z malinami - składniki:
Wątróbka cielęca z malinami - sposób przygotowania: Myjemy i osuszamy sałatę, liście rwiemy na kawałki i układamy na talerzu. Wątróbkę oczyszczamy, myjemy, osuszamy, kroimy na plasterki, doprawiamy pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony. Solimy po usmażeniu. Do oliwy dodajemy kilka rozgniecionych malin wraz z sokiem, doprawiamy solą, pieprzem i octem winnym. Wątróbki układamy na sałacie, polewamy sosem malinowym, dekorujemy pozostałymi malinami i ziołami.
Dietetyczny deser, który zrobisz w 5 minut i zjesz bez wyrzutów sumienia [HAPS FIT]