Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Bramboraki z kiełbasą
Bramboraki z kiełbasą - składniki:
Bramboraki z kiełbasą - sposób przygotowania:
Połowę ziemniaków gotujemy w łupinach, resztę ścieramy na drobnej tarce. Obieramy i ucieramy na tej samej tarce gotowane ziemniaki, dodając do nich dwie surowe, starte cebule, płyn pozostały po utarciu warzyw, jajka, przesianą mąkę i śmietanę. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojony w kostkę boczek. Gdy puści tłuszcz, dodajemy tak samo skrojone dwie cebule i kiełbasę. Wysmażamy na lekki brąz. Mieszamy z ciastem i doprawiamy do smaku. Formujemy placki o średnicy talerzyka do tortu i grubości męskiego palca. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy ze śmietaną, grzybowym sosem lub chrzanowym majonezem, najlepiej zrobionym w domu.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki