Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Królik w musztardzie i rozmarynie (Lapin moutarde et romarin)
Królik w musztardzie i rozmarynie (Lapin moutarde et romarin) - składniki:
Królik w musztardzie i rozmarynie (Lapin moutarde et romarin) - sposób przygotowania:
Królika kroimy na porcje. Kawałki mięsa smarujemy musztardą i układamy ściśle w ceramicznym naczyniu do pieczenia, przekładając gałązkami rozmarynu. Częścią rozpuszczonego masła polewamy królika, solimy i pieprzymy. Pieczemy 45 minut w temp. 210°C, podlewając regularnie resztą masła. W tym czasie podgrzewamy koniak w rondelku i podpalamy. Alkoholem polewamy upieczonego królika. Serwujemy na ciepło.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki