Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Truskawkowa konfitura z zielonym pieprzem
Truskawkowa konfitura z zielonym pieprzem - składniki:
Truskawkowa konfitura z zielonym pieprzem - sposób przygotowania:
Umyte i osączone truskawki zasypujemy cukrem i odstawiamy. Gdy puszczą sok, zlewamy go i zagotowujemy z pieprzem. Syropem zalewamy truskawki, zagotowujemy je i odstawiamy na 5 minut. Ponownie zlewamy syrop, dodajemy cukier żelujący, skórkę cytrynową i mieszamy. Znowu zalewamy truskawki i gotujemy je 3-5 minut. Wyjmujemy skórkę, a konfiturę odstawiamy do następnego dnia. Ponownie ją zagotowujemy i gorącą przekładamy do wyparzonych słoików. Pod przykrywkę można podłożyć kółeczko wycięte z pergaminu i nasączone spirytusem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki