Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Truskawki a'la Romanow
Truskawki a'la Romanow - składniki:
Truskawki a'la Romanow - sposób przygotowania:
Truskawki myjemy i oczyszczamy z szypułek, a następnie kroimy na połówki lub - jeśli są duże - na ćwiartki. Mieszamy je z cukrem i likierem i wstawiamy do lodówki na 4 godziny. Śmietanę 30% ubijamy z wanilią. Dodajemy kwaśną śmietanę i dokładnie mieszamy. Wkładamy truskawki do miseczek, polewamy sosem, w którym się moczyły, i przykrywamy ubitą śmietaną.
- 1/2 kg truskawek
- 50 ml likieru Cointreau
- lub soku z pomarańczy
- 2 łyżki cukru
- 200 ml schłodzonej 30% śmietanki
- 100 ml gęstej
- kwaśnej śmietany 22% (schłodzonej)
- 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki