Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krem cytrynowy a la żurek

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krem cytrynowy a la żurek - składniki:
Krem cytrynowy a la żurek - sposób przygotowania: Obrane warzywa kroimy w kostkę. W garnku podsmażamy na oliwie czosnek z cebulą. Wrzucamy tymianek, ziele angielskie, liść laurowy i kawałki kurczaka. Podsmażamy, aż mięso będzie złociste. Zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu 25 minut. Wywar przecedzamy i miksujemy na krem z warzywami, kawałkami kurczaka oddzielonymi od kości i sokiem cytrynowym. Doprawiamy solą i pieprzem. Krem podajemy z połówkami ugotowanego jajka.
Prosty żurek w chlebie. Kwaśny jak lubisz