Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Trufle anyżowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Trufle anyżowe - składniki:
Trufle anyżowe - sposób przygotowania: Zagotowujemy śmietankę z anyżem i cukrem, przecedzamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy ze śmietanką, dodajemy masło (musi mieć temp. pokojową) i jeszcze ciepłą masę ubijamy mikserem. Studzimy i ponownie ubijamy kilka minut. Przekładamy do rękawa cukierniczego z gładkim zdobnikiem i szprycujemy na papier, tworząc rulony. Zamrażamy. Kroimy na kawałki, które obtaczamy w czekoladzie lub cukrze pudrze.

Informacje o Trufle anyżowe

  • Jak zrobić pralinki

    Jak zrobić pralinki

    Radzi Bożena Sikoń - szefowa pracowni cukierniczej w hotelu Jan III Sobieski w Warszawie Trufle anyżowe (60 sztuk) 175 g śmietanki 36%, 2-3 g ziaren anyżu, 40 g cukru, 250 g czekolady deserowej, 65 g masła, 120 g czekolady w