Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Risotto z przegrzebków
Risotto z przegrzebków - składniki:
Risotto z przegrzebków - sposób przygotowania:
Pokrojone w cienkie talarki pory dusimy na oliwie, dodajemy suchy ryż i wlewamy wino, mieszając, aż odparuje. Zmniejszamy ogień i powoli, porcjami, dolewamy gorący bulion. Mieszamy, aż ryż będzie miękki (około 20 minut). W tym czasie smażymy umyte przegrzebki z obu stron - na maśle, na silnym ogniu. Polewamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec gotowania dodajemy cząber i parmezan, mieszamy. Risotto umieszczamy na gorącym półmisku, układamy na nim przegrzebki i od razu podajemy.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki