Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tadżin z miodem, migdałami i jagnięciną
Tadżin z miodem, migdałami i jagnięciną - składniki:
Tadżin z miodem, migdałami i jagnięciną - sposób przygotowania:
W rondlu mieszamy szklankę wody z przyprawą ras-el-hanout*, solą, pieprzem, imbirem i pokruszonym szafranem. Wkładamy mięso pokrojone w kostkę, wlewamy resztę wody, dodajemy posiekane cebulę i czosnek, kawałki cynamonu oraz pokrojone masło. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu, aż mięso będzie prawie miękkie - co najmniej 1,5 godziny. Dodajemy rodzynki, obrane migdały, miód i mielony cynamon, dusimy 30 minut - mięso powinno być zupełnie miękkie. Odkrywamy i gotujemy jeszcze 15 minut, aby sos odparował i zgęstniał. Co jakiś czas mieszamy. Tadżin podajemy na kuskusie.*marokańska mieszanka m.in. kardamonu, goździków, cynamonu, chilli, kolendry, kuminu, gałki muszkatołowej i kurkumy. Jeśli nie mamy gotowej, możemy zemleć i wymieszać kilka z tych przypraw
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki