Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zielone tagliatelle z indykiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zielone tagliatelle z indykiem - składniki:
  • 30 dag zielonego makaronu tagliatelle
  • 1 łyżka oliwy
  • 30 dag piersi indyka
  • 1 fenkuł
  • 1 obrana pomarańcza
  • 1 łyżka orzeszków piniowych lub innych
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
Zielone tagliatelle z indykiem - sposób przygotowania: Ugotuj makaron al dente. Mięso opłucz, osusz, pokrój w paseczki i posól. W czasie, gdy makaron się gotuje, rozgrzej na patelni oliwę i usmaż mięso (5 minut). Dodaj oczyszczony fenkuł i duś, aż stanie się miękki. Ewentualnie dodaj nieco soli. Fenkuł wyjmij, lekko przestudź, przekrój na pół, a potem wzdłuż na kilka kawałków. Pomarańczę pokrój w kostkę. Odcedzony makaron wymieszaj delikatnie z podsmażonym mięsem indyka, fenkułem i kawałkami pomarańczy. Posyp orzeszkami piniowymi i koperkiem.

Informacje o Zielone tagliatelle z indykiem

  • Menu dnia

    Menu dnia

    pomarańczą dla urozmaicenia.   Zobacz przepis na Zielone tagliatelle z indykiem Na deser: bajkowo mleczny pudding ze słodką karmelową polewą. Czy jest ktoś, kto się nie skusi?   Zobacz przepis na Mleczny pudding - Pudim de leite condesando

  • Obiad w 30 minut - dziesięć przepisów

    Obiad w 30 minut - dziesięć przepisów

    Makaron jest bardzo wdzięczną podstawą, jeśli chodzi o błyskawiczne obiady. Wystarczy go ugotować, a w międzyczasie "zmajstrować" jakiś prosty sos lub przygotować warzywa, zioła i oliwę, z którymi można go wymieszać. Sycące, pyszne i daje dużo energii. Zielone tagliatelle z indykiem