Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tarta z nadzieniem twarogowym z truskawkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tarta z nadzieniem twarogowym z truskawkami - składniki:
Tarta z nadzieniem twarogowym z truskawkami - sposób przygotowania: Do dekoracji: cukier puder wymieszany ze startą czekoladą, zielone listki melisy. Owoce myjemy, osączamy. Zagniatamy szybko ciasto z podanych składników, wylepiamy nim dno i boki formy o średnicy 24 cm wyścielonej pergaminem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 200 st. C. Jogurt lub twarożek dokładnie mieszamy z cukrem pudrem i skórką cytrynową. Większe truskawki kroimy w plastry. Na upieczonym spodzie rozsmarowujemy połowę kremu, na tej warstwie układamy połówki truskawek tak, by zakryły całą powierzchnię kremu. Przykrywamy je resztą kremu, oprószamy czekoladą zmieszaną z cukrem pudrem, dekorujemy pozostałymi owocami pokrojonymi w plasterki oraz listkami melisy.
Tarta podwójnie buraczana z serem feta