Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Klopsiki w stylu hinduskim

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Klopsiki w stylu hinduskim - składniki:
Klopsiki w stylu hinduskim - sposób przygotowania: Ryż basmati dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jagnięcinę mieszamy z wołowiną oraz wszystkimi przyprawami. Zwilżonymi dłońmi formujemy kuleczki. Posiekane cebulę i czosnek szklimy na oliwie na małym ogniu. Dodajemy klopsiki i smażymy, obracając. Wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy cukier i dusimy 10 minut, aż sos zgęstnieje. W tym czasie drobno mielemy orzeszki ziemne (w blenderze). Do sosu z klopsikami dodajemy posiekany szpinak i zmielone orzeszki, mieszamy i dusimy 5 minut. Do miseczek nakładamy po porcji ryżu, na ryż kładziemy klopsiki, polewając je obficie sosem. Danie możemy udekorować listkami mięty.
Spaghetti z klopsami mięsnymi i sosem pomidorowym