Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kulki kakaowe z bakaliami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kulki kakaowe z bakaliami - składniki:
Kulki kakaowe z bakaliami - sposób przygotowania: Zagotuj, mieszając, masło z cukrem, wodą i kakao. Ostudź, wymieszaj z mlekiem w proszku, dodaj rodzynki oraz pokrojone w kosteczkę morele. Wlej alkohol i jeszcze raz dokładnie wymieszaj. Mieszaninę przełóż do miski, szczelnie przykryj (bo łatwo chłonie lodówkowe zapachy) i wstaw na całą noc do lodówki. Potem ulep kuleczki i obtocz je w wiórkach kokosowych, orzechach lub migdałach. Rada: Jeśli przygotowujesz je dla dzieci, zastąp rum olejkiem rumowym, arakowym albo pomarańczowym. Kuleczki powinny ładnie pachnieć.