Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ogórki małosolne z chrzanem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ogórki małosolne z chrzanem - składniki:
Ogórki małosolne z chrzanem - sposób przygotowania: Liście - Połowę liści chrzanu, wiśni, dębu oraz kopru włoskiego układamy na dnie kamiennego garnka. Czosnek - obieramy z łupinek. Ogórki - myjemy i razem z czosnkiem wkładamy do garnka. Chrzan - czyścimy, kroimy na kawałki i dokładamy do ogórków. Koper włoski - Resztę kopru i liści układamy na ogórkach. Przyprawy - Wrzucamy do garnka kolendrę, pieprz i ziele angielskie. Woda - Zagotowujemy ją z solą. Lekko przestudzoną, ale wciąż gorącą zalewę wlewamy do garnka. Przykrywamy talerzykiem i przyciskamy czymś ciężkim (np. kamieniem). Po 5-7 dniach ogórki są gotowe.