Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka wiosenna

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka wiosenna - składniki:
Sałatka wiosenna - sposób przygotowania: Kroimy paprykę na cienkie plasterki i wrzucamy do miski. Listki natki kroimy, a łodyżki drobno siekamy; pomidory kroimy w kostkę, a rzodkiewki, ogórka, koper i cykorię - na cienkie plasterki. Myjemy sałatę masłową, wewnętrzną, żółtą część sałaty fryzyjskiej (która nie jest gorzka), sałatę dębolistną oraz rukolę. Liście osuszamy w wirówce do sałaty i rwiemy na kawałki. Umytą główkę radicchio kroimy na pół, usuwamy głąb, a liście szatkujemy. Wszystkie rodzaje sałat wrzucamy do miski z papryką i staranie mieszamy. Kapary i anchois siekamy lub rozdrabniamy w malakserze, wkładamy do miseczki, dodajemy ocet oraz trzy razy tyle oliwy, co octu. Dressing powinien być wyraźnie kwaśny, ponieważ po wymieszaniu z sałatką jego smak znacznie złagodnieje. Składniki dressingu starannie mieszamy i polewamy nim sałatkę. Całość mieszamy i natychmiast podajemy.

Informacje o Sałatka wiosenna

  • Menu dnia z zapiekanką z ulubionym warzywem

    Menu dnia z zapiekanką z ulubionym warzywem

    Sałatka wiosenna inna niż wszystkie: zamiast sosu jogurtowego - wersja z musztardą i oliwą. Zobacz przepis na sałatkę wiosenną Pyszna i aromatyczna zapiekanka, podawana na ciepło. Bakłażana możesz zastąpić cukinią lub zestawem ulubionych warzyw! Przepis na zapiekankę z bakłażana Oto

  • Figa z bratkiem

    Figa z bratkiem

    Sałatka wiosenna 320 g wędzonej sielawy (może być ew. karmazyn lub sieja) 80 g jadalnych kwiatów, np. bratków, nasturcji, stokrotek itp. 200 g zielonych szparagów 200 g

  • Nowalijki - smak wiosny

    Nowalijki - smak wiosny

    sałatki, odpowiednio zmniejsz podaną ilość składników. Sałatka wiosenna 5 jajek 2 pęczki rzodkiewek 2 ogórki pęczek szczypiorku sól pieprz Sos: 3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny łyżeczka musztardy świeżo zmielony pieprz 1 łyżka posiekanej natki 1 łyżka posiekanego koperku Przygotuj sos

  • Co zrobić z resztek po Wielkanocy?

    Co zrobić z resztek po Wielkanocy?

    masz poczucie, że w te Święta nieco przesadziłeś z ilością jedzenia, możesz również przygotować sobie taką chrupiącą i lekką wiosenną sałatkę. Sałatka wiosenna 5 jajek 2 pęczki rzodkiewek 2 ogórki pęczek szczypiorku sól pieprz Sos: 3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny łyżeczka musztardy

  • Dbasz o linię? Zabierz coś smacznego do pracy

    Dbasz o linię? Zabierz coś smacznego do pracy

    > Sprawdź ceny > Sprawdź ceny > źródło: Okazje.info Sałatka wiosenna, zielona, która zaspokoi głód na dłużej dzięki ziemniakom. Ogórki małosolne można już z łatwością dostać w sklepie. Sałatka zielona z sosem musztardowym 1 nieduży brokuł 1 zielona papryka 1 puszka

  • Skomponuj śniadanie wielkanocne - przewodnik dla początkujących i zabieganych

    Skomponuj śniadanie wielkanocne - przewodnik dla początkujących i zabieganych

    (170°C). Autorzy: Piotr Bikont, Paweł Kałuski Przystawki: Jajka faszerowane na ciepło - przepis blogera Jajka w łódkach z cykorii Galaretki z jajkami przepiórczymi i warzywami Chrust z białej kiełbasy Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem Sałatki: Sałatka wiosenna Sałatka ziemniaczana z