Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Lekkie ciasteczka cytrynowe
Lekkie ciasteczka cytrynowe - składniki:
Lekkie ciasteczka cytrynowe - sposób przygotowania:
W naczyniu miksera lub robota kuchennego mieszamy mąkę, cukier, 3 łyżki cukru pudru, skórkę cytrynową i proszek do pieczenia. Dodajemy margarynę i mieszamy do czasu, aż utworzą się grudki. Następnie dodajemy jajko i sok cytrynowy i miksujemy na gładkie ciasto. Z ciasta formujemy kulę, zawijamy ją w plastikową folię i wkładamy na godzinę do lodówki. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 120 st. C. Z ciasta formujemy kulki o średnicy 2,5 cm i układamy je na natłuszczonej blasze w odstępach 2,5 cm. Pieczemy 10 minut na złoty kolor. Następnie zdejmujemy z blachy i posypujemy cukrem pudrem. Podajemy wystudzone.[1 ciastko - 59 kcal]
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki