Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Scotch eggs

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Scotch eggs - składniki:
Scotch eggs - sposób przygotowania: Ugotuj na twardo 8 jajek. Obierz i posiekaj cebulę, wymieszaj z mięsem, 3 łyżkami tartej bułki i 1 jajkiem. Przypraw do smaku solą, pieprzem i musztardą. Jajka obierz, ostudź i oklej masą mięsną. Przygotowane jajka panieruj najpierw w mące, następnie w ostatnim roztrzepanym jajku. Na koniec otocz je w tartej bułce. Rozgrzej tłuszcz we frytkownicy. Gdy osiągnie 180 st. C, ostrożnie wkładaj jajka i smaż na złoty kolor (po 6-8 minut). Osącz na papierowym ręczniku i ostudź. Podawaj z sałatką z porów lub selera.

Informacje o Scotch eggs

  • Co zrobić z resztek po Wielkanocy?

    Co zrobić z resztek po Wielkanocy?

    tymiankiem. Źródło: Miesięcznik Kuchnia Jajka po Szkocku, czyli tzw. "Scotch eggs", to popularna brytyjska przekąska. Możesz je serwować na ciepło, na przykład z sosem musztardowym, jak i na zimno - na przykład z chrzanem lub ćwikłą. Jajka po Szkocku 0.5 kg mięsa mielonego z indyka 1 cebula

  • 9 razy mięso mielone

    9 razy mięso mielone

    doskonale smakuje z dodatkiem sosu chrzanowego. Jeśli masz więcej ugotowanych jajek do wykorzystania, polecamy przepis na scotch eggs (jaja po szkocku) . Pieczeń rzymska 1 kg dowolnego mielonego mięsa 5 jajek 1 duża cebula 1 czerstwa bułka typu kajzerka (lub 4 łyżki bułki tartej) 2 łyżki oleju sól