Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sandacz w białym winie
Sandacz w białym winie - składniki:
Sandacz w białym winie - sposób przygotowania:
Skarmelizuj cukier w rondelku. Włóż winogrona, wlej 2/3 wina, dodaj nieco soku z cytryny. Gotuj, aż prawie cały płyn wyparuje. Filety oprósz solą i pieprzem, usmaż na oliwie (po 1-2 minuty z każdej strony). Zdejmij z patelni, zabezpiecz przed wystygnięciem. Zrób sos: winogrona z rondelka przełóż na patelnię, na której smażyły się ryby, wlej resztę wina, zagotuj. Ciągle mieszając, dodawaj po kawałku zimne masło. Sosem polej ryby, a przed podaniem posyp grubo mielonym pieprzem. Możesz podać z bagietką.
Informacje o Sandacz w białym winie
-
Zamiast karpia i śledzia
dobra okazja, by pojawiła się na stole. Sandacz w białym winie Składniki: 4 filety (po 15-20 dag) z sandacza 30 dag jasnych winogron bezpestkowych 2 łyżeczki cukru 2 łyżki masła 1/3-1/4 litra białego wytrawnego wina (najlepiej białego burgunda) sok z cytryny oliwa do smażenia sól pieprz Sposób
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki