Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Gulasz wołowo-bakłażanowy z Kapadocji
Gulasz wołowo-bakłażanowy z Kapadocji - składniki:
Gulasz wołowo-bakłażanowy z Kapadocji - sposób przygotowania:
Drobno posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na oliwie. dodajemy pokrojone w kostkę mięso, smażymy 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana, solimy, pieprzymy. Morele i estragon siekamy, wrzucamy do garnka owoce i połowę estragonu. Dodajemy pomidory razem z zalewą oraz porcję wody odmierzoną puszką po pomidorach. Dusimy na małym ogniu 30-40 minut, aż powstanie gęsty gulasz. Doprawiamy solą i pieprzem (możemy dodać też odrobinę chilli). Posypujemy resztą posiekanego estragonu.
Gulasz wołowy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki