Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gulasz wołowo-bakłażanowy z Kapadocji

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Gulasz wołowo-bakłażanowy z Kapadocji - składniki:
Gulasz wołowo-bakłażanowy z Kapadocji - sposób przygotowania: Drobno posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na oliwie. dodajemy pokrojone w kostkę mięso, smażymy 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana, solimy, pieprzymy. Morele i estragon siekamy, wrzucamy do garnka owoce i połowę estragonu. Dodajemy pomidory razem z zalewą oraz porcję wody odmierzoną puszką po pomidorach. Dusimy na małym ogniu 30-40 minut, aż powstanie gęsty gulasz. Doprawiamy solą i pieprzem (możemy dodać też odrobinę chilli). Posypujemy resztą posiekanego estragonu.
Gulasz wołowy