Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Coccoli
Coccoli - składniki:
Coccoli - sposób przygotowania:
Drożdze rozpuszczamy w letnim bulionie. Mieszamy z mąką, tłuszczem i szczyptą soli. Wyrabiamy na gładkie ciasto. Odstawiamy, przykryte mokrą ścierką, na parę godzin, aż wyrośnie. Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smażymy w rozgrzanym oleju. Podajemy bardzo gorące. Uwaga! Autorem przepisu jest wielki znawca toskańskiej kuchni, Paolo Petroni. Ja, kiedy nie mam czasu, kupuję ciasto na pizzę w supermarkecie i wyrabiam je, dodając 2 łyżki oliwy lub 2 łyżki stopionego smalcu na każde pół kilo ciasta. Coccoli można jeść bez dodatków, ale my ze Stasiem uwielbiamy kombinację z prosciutto crudo lub salame toscano, albo dobrą suszoną polską szynką.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki