Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zrazy wieprzowe z szynką i serem
Zrazy wieprzowe z szynką i serem - składniki:
Zrazy wieprzowe z szynką i serem - sposób przygotowania:
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w półplasterki, oprósz solą i papryką. Ułóż je na blasze posmarowanej olejem i zapiecz na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 180-200 st. C. Sznycle lekko rozbij tłuczkiem, oprósz pieprzem i solą. Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Na płatach mięsa ułóż szynkę, ser i paski papryki, zwiń w rolady, a końce zepnij wykałaczkami. Zrazy ułóż na posmarowanym olejem grillu i piecz, dopóki mięso się nie przyrumieni. Podawaj z ziemniakami.
- 20 dag sznycli wieprzowych
- 5 dag gotowanej szynki
- 4 dag sera topionego
- 4 dag świeżej papryki
- 30 dag ziemniaków
- mielona słodka papryka
- 100 ml oleju
- pieprz
- sól do smaku
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki