Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Łatwe ciastka fistaszkowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Łatwe ciastka fistaszkowe - składniki:
Łatwe ciastka fistaszkowe - sposób przygotowania: Masło z cukrem ucieramy na puszystą masę, wbijamy jajko i ucieramy dalej, aż masa znowu będzie jednolita i kremowa. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, krótko mieszamy mikserem na najniższych obrotach. Wsypujemy orzeszki, mieszamy łyżką, aby równo rozłożyły się w cieście. Porcje ciasta (1 łyżka na 1 ciastko) kładziemy na blasze wyściełanej pergaminem, zachowując odstępy, bo ciastka trochę rosną. Pieczemy 8-10 minut w 180 st. C na złoty kolor.

Informacje o Łatwe ciastka fistaszkowe

  • Wypieki, które trudno zepsuć

    Wypieki, które trudno zepsuć

    ). Zachowujemy odstęp, bo ciastka wyrosną. Pieczemy 12 minut na złoty kolor. Upieczone kokosanki zdejmujemy z blachy i studzimy ? najlepiej na kratce. Łatwe ciastka fistaszkowe 110 g masła 200 g cukru białego lub trzcinowego 1 jajko 250 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g niesolonych orzeszków