Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krewetki w tempurze

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krewetki w tempurze - składniki:
Krewetki w tempurze - sposób przygotowania: Krewetki obieramy z pancerzy i dokładnie oczyszczamy (pamiętajmy o usunięciu szarej nitki - przewodu pokarmo-wego), pozostawiając ogonki. Przygotowujemy dip, mieszając majonez z wasabi, sokiem z limonki i połową bardzo drobno posiekanej kolendry. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy wszystkie składniki tempury - powinniśmy uzyskać konsystencję ciasta naleśnikowego. W garnku lub frytownicy rozgrzewamy olej do 180 st. C. Maczamy krewetki w tempurze i smażymy w oleju przez 2-3 minuty na złoty kolor. Gotowe krewetki przekładamy na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podajemy z dipem, posypane resztą posiekanej kolendry.
Krewetki w kokosowej panierce

Informacje o Krewetki w tempurze

  • Szybkie przekąski na weekend - 8 pysznych przepisów

    Szybkie przekąski na weekend - 8 pysznych przepisów

    XL20C Kenwood HM221 BOSCH MUM 4875EU Porównaj ceny ? Sprawdź ceny ? Porównaj ceny ? źródło: Okazje.info Krewetki w tempurze 12 krewetek tygrysich 2 litry oleju ryżowego lub rzepakowego do głębokiego smażenia Dip: 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka pasty wasabi sok z 1/2

  • Tempura

    ; Tempura   Makaron soba z krewetkami   Tempura z krewetek

  • Krewetki na 11 sposobów - pyszny pomysł na świętowanie, nie tylko we dwoje

    Krewetki na 11 sposobów - pyszny pomysł na świętowanie, nie tylko we dwoje

    . Przygotowujemy dip, mieszając majonez z wasabi, sokiem z limonki i połową bardzo drobno posiekanej kolendry. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy wszystkie składniki tempury - powinniśmy uzyskać konsystencję ciasta naleśnikowego. W garnku lub frytownicy rozgrzewamy olej do 180 st. C. Maczamy krewetki w tempurze

  • Lody dla osób na diecie i rzadko dostępne piwo. Ten tydzień w dyskontach jest świetny!

    Lody dla osób na diecie i rzadko dostępne piwo. Ten tydzień w dyskontach jest świetny!

    łopatki . Z jego dodatkiem można również przygotować pyszne przekąski, na przykład krewetki w tempurze , jarmuż w piwnym cieście (możesz zastąpić go na przykład boczniakami), a także piwno-serową pastę , którą możesz serwować do precli lub chipsów. Łasuchom proponujemy natomiast przepis na piwne