Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kaczka z modrą kapustą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kaczka z modrą kapustą - składniki:
Kaczka z modrą kapustą - sposób przygotowania: Kapustę sparz, poszatkuj, posól, skrop sokiem z cytryny. Pokrój słoninę, wysmaż ją, na tłuszczu zeszklij jedną posiekaną cebulę. Oprósz mąką, zasmaż. Odetnij skrzydła i szyję kaczki, wyjmij podroby. Tuszkę przekrój na połowę, zrumień na smalcu, a podroby posiekaj i przesmaż na maśle z drugą posiekaną cebulą.  Podlej wodą, duś pół godziny. Dodaj słoninę i kapustę, wlej wino, przypraw do smaku, wymieszaj. Kapustę przełóż do brytfanny, ułóż na niej podzieloną na porcje kaczkę, gotuj do miękkości na małym ogniu. Podawaj z kluchami na łachu.