Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Berliner Luft
Berliner Luft - składniki:
Berliner Luft - sposób przygotowania:
Namocz żelatynę w zimnej wodzie. Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Dodaj sok cytrynowy i cynamon. W rondelku podgrzej wino, rozpuść w nim żelatynę. Dodaj do masy żółtkowej, cały czas energicznie mieszając. Wstaw do lodówki, a gdy masa zacznie gęstnieć, dodaj pianę z białek. Przełóż do pucharków, wstaw na 3 godziny do lodówki. Odłóż kilka ładnych malin, pozostałe wymieszaj z resztą cukru i zagotuj. Przetrzyj przez sitko, wstaw do lodówki. Sos malinowy podawaj do deseru. Udekoruj odłożonymi malinami i gałązką melisy.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki