Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa nic

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa nic - składniki:
Zupa nic - sposób przygotowania: Do rondelka wlej mleko, dodaj żółtka, utrzyj mikserem. Ustaw na ogniu, wsyp połowę cukru, włóż rozkrojoną laskę wanilii i podgrzewaj, ciągle mieszając, aż zupa zgęstnieje. Ubij pianę z białek, reszty cukru i cynamonu. Nabieraj łyżką porcje piany i kładź je na gorące mleko. Krótko obgotuj pianki z obu stron, układaj je na talerzach, zalewaj lekko przestudzoną zupą i podawaj od razu.

Informacje o Zupa nic

  • Trzy zupy

    Naginasz się. Ćwiczysz. Zmuszasz. Życiowe sytuacje z WYJŚCIEM. Trudno odmówić. Lubisz zupy? EXIT - ruszaj. Idź za strzałką. EXIT 1 600 g świeżego szpinaku, 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin, 2 posiekane czerwone cebule, 3

  • Wiosenne zupy

    Wiosenne <strong>zupy</strong>

    Skoro sezon na szparagi w pełni, warto z niego korzystać. Przygotujecie z nich również pyszną zupę. Serwujcie odrobiną gęstego jogurtu, śmietany i/lub oliwą (może być smakowa). 1 kg zielonych szparagów 4 średnie ziemniaki 2 średnie cebule 100 ml oliwy 1 i 1/2 litra bulionu warzywnego 50 ml

  • Zupa selerowa

    Kucharka 1. Zupa seler, jabłko 2 łyżeczki oliwy z oliwek 1 cebula pokrojona w plasterki 3 jabłka pokrojone w kostkę 1 seler pokrojony w kostkę

  • Zupa owocowa

    ZUPA CIOCI DONATY 6 średniej wielkości jabłek, 1 i 1/2 l wody, 3 goździki, 2 łyżki gęstej śmietany, ok. 4 łyżek cukru, 1/2 opakowania cukru waniliowego, 5 placków naleśnikowych Wodę zagotować z cukrem i goździkami. Jabłka

  • Lekka zupa kalafiorowa

    Lekka <strong>zupa</strong> kalafiorowa

    Zupa kalafiorowa z różyczek kalafiora, to dość oczywiste danie, ale spróbujcie wykorzystać pozostałe, zazwyczaj wyrzucane części warzywa. Liście kalafiora i wycięty ze środka głąb są aromatyczne, lekko słodkawe i jeśli tylko nie hodujesz w domu królika, czy świnki morskiej

  • Podkręcona zupa pomidorowa

    Podkręcona <strong>zupa</strong> pomidorowa

    Zapraszam do spróbowania klasycznej zupy pomidorowej z ziołami prowansalskimi , lekkiej i subtelniej w smaku zupy pomidorowej z imbirem oraz sokiem z pomarańczy , oraz pomidorowej z egzotyczną nutką mleczka kokosowego oraz czerwonego pieprzu. Zupy

  • Kremowe zupy z charakterem

    Kremowe <strong>zupy</strong> z charakterem

    pomidorami, dodajemy trochę wody. Gotujemy na małym ogniu 20 minut. Kalafiora dzielimy na różyczki i smażymy na rozgrzanej oliwie, aż zmięknie i zacznie się rumienić. Posypujemy solą, pieprzem i oregano. Zupę miksujemy. Kalafiora posypujemy natką, mieszamy, dodajemy do zupy. Zupa grzybowa ze śmietaną

  • Dobrze schłodzona zupa

    Dobrze schłodzona <strong>zupa</strong>

    Zupa była zmorą mego dzieciństwa. Rano mleczna z płatkami kukurydzianymi albo owsianka, wieczorem rosół z drobnym makaronem, kasza manna, także na rosole, albo przecier z warzyw (passato di verdura). Mdławo i nieciekawie. Mowy nie było, żeby dzieciom podawano takie niezdrowe