Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizaæ

Zio³owe mas³o

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 g³osów)

Zio³owe mas³o - sk³adniki:
Zio³owe mas³o - sposób przygotowania: Mas³o wyjmujemy na godzinê z lodówki, aby sta³o siê miêkkie, a nastêpnie mieszamy ze sk³adnikami. Gotow± masê uk³adamy na zwil¿onym pergaminie i zwijamy w rulon (dzia³anie to wymaga du¿ej staranno¶ci, powinna powstaæ szczelna tubka). Nastêpnie owijamy pergamin plastikow± foli±, któr± skrêcamy po bokach jak najcia¶niej (powinno to wygl±daæ jak wielki cukierek) i zwi±zujemy koñce. Wk³adamy mas³o do lodówki na 3-4 godz., aby powsta³ twardy wa³eczek.

Informacje o Zio³owe mas³o

  • Menu dnia

    Aromatyczne, zio³owe mas³o to ¶wietny dodatek do kanapek, a tak¿e pieczonych miês lub steków. Wiórkami tymiankowo-czosnkowego mas³a mo¿esz te¿ udekorowaæ zwyczajne ziemniaczane puree, by nadaæ mu ciekawszy charakter. Zobacz, jak zrobiæ mas³o tymiankowo-czosnkowe Pyszny pomys³ na sznycle cielêce

  • Menu dnia z zio³ow± ryb±

    Menu dnia z zio³ow± ryb±

    ceny ? Sprawd¼ ceny ? Sprawd¼ ceny ? ¼ród³o: Okazje.info Domowe, zio³owe mas³o sprawi, ¿e pieczona ryba bêdzie niezwykle aromatyczna. Zobacz przepis na rybê z mas³em zio³owym Berghoff Patelnia Scala Ind... Patelnia Le Creuset 2012126... Le Creuset

  • Kuskus

    . Utrzeæ na jednolit± masê. Naci±æ ³ososia po stronie skóry, w naciêcia w³o¿yæ trochê zio³owego mas³a. Upiec. Resztê mas³a z zio³ami podsma¿yæ z cukini±, wymieszaæ z kuskusem. Podawaæ z ³ososiem.

  • Pieczona ryba - nie tylko od ¶wiêta

    Pieczona ryba - nie tylko od ¶wiêta

    w formie, skrop sokiem cytrynowym, oprósz sol± i pieprzem. Posmaruj po³ow± zio³owego mas³a, wstaw do nagrzanego piekarnika na 5 minut. Gdy zio³owe mas³o siê roztopi, odwróæ ryby, posmaruj reszt± mas³a, piecz jeszcze jakie¶ 10 minut, a¿ miêso ryby bêdzie ³atwo rozdzieliæ widelcem. Podawaj z cz±stk±

  • Szczypiorek, koperek, pietruszka - zielenina na pierwszym planie

    Szczypiorek, koperek, pietruszka - zielenina na pierwszym planie

    mo¿esz zamroziæ i przechowywaæ do 3 miesiêcy. Autor: Zuzanna Wiciejowska Pe³n± smaku rybê z zio³owym mas³em mo¿esz przygotowaæ zarówno w piekarniku, jak i na grillu (aby zbytnio siê nie spiek³a, w drugim wypadku warto wykorzystaæ aluminiowe tacki). Podawaj z sa³at± polan± sosem winegret oraz

  • A ku ku kukurydza!

    A ku ku kukurydza!

    Dodatek kaszki kukurydzianej sprawia, ¿e te muffiny maj± piêkny, z³ocisty kolor. Zamiast parmezanu, mo¿esz u¿yæ innego twardego sera o wyrazistym aromacie - wybierz ulubiony. Takie wytrawne babeczki, podane z zio³owym mas³em, sprawdz± siê jako przystawka przed g³ównym daniem. Muffiny kukurydziane

  • Zakopane jest nudne? Pogoda nie dopisuje? Nie narzekaj - zwiedzaj, jedz i baw siê dobrze! Daleko od Krupówek

    Zakopane jest nudne? Pogoda nie dopisuje? Nie narzekaj - zwiedzaj, jedz i baw siê dobrze! Daleko od Krupówek

    odejmuje nam mowê. Grillowany oscypek z tatrzañsk± brusznic±, fot. Martyna Szyd³owska Idealny serek z chrupi±c± skórk± i miêkkim ¶rodkiem podany z pyszn± borówk±. Moskole na pierwszy kês po prostu smaczne, ale kiedy do gry wesz³o czosnkowo-zio³owe