Zio³owe mas³o
Informacje o Zio³owe mas³o
-
Menu dnia
Aromatyczne, zio³owe mas³o to ¶wietny dodatek do kanapek, a tak¿e pieczonych miês lub steków. Wiórkami tymiankowo-czosnkowego mas³a mo¿esz te¿ udekorowaæ zwyczajne ziemniaczane puree, by nadaæ mu ciekawszy charakter. Zobacz, jak zrobiæ mas³o tymiankowo-czosnkowe Pyszny pomys³ na sznycle cielêce
-
Menu dnia z zio³ow± ryb±
ceny ? Sprawd¼ ceny ? Sprawd¼ ceny ? ¼ród³o: Okazje.info Domowe, zio³owe mas³o sprawi, ¿e pieczona ryba bêdzie niezwykle aromatyczna. Zobacz przepis na rybê z mas³em zio³owym Berghoff Patelnia Scala Ind... Patelnia Le Creuset 2012126... Le Creuset
-
Kuskus
. Utrzeæ na jednolit± masê. Naci±æ ³ososia po stronie skóry, w naciêcia w³o¿yæ trochê zio³owego mas³a. Upiec. Resztê mas³a z zio³ami podsma¿yæ z cukini±, wymieszaæ z kuskusem. Podawaæ z ³ososiem.
-
Pieczona ryba - nie tylko od ¶wiêta
w formie, skrop sokiem cytrynowym, oprósz sol± i pieprzem. Posmaruj po³ow± zio³owego mas³a, wstaw do nagrzanego piekarnika na 5 minut. Gdy zio³owe mas³o siê roztopi, odwróæ ryby, posmaruj reszt± mas³a, piecz jeszcze jakie¶ 10 minut, a¿ miêso ryby bêdzie ³atwo rozdzieliæ widelcem. Podawaj z cz±stk±
-
Szczypiorek, koperek, pietruszka - zielenina na pierwszym planie
mo¿esz zamroziæ i przechowywaæ do 3 miesiêcy. Autor: Zuzanna Wiciejowska Pe³n± smaku rybê z zio³owym mas³em mo¿esz przygotowaæ zarówno w piekarniku, jak i na grillu (aby zbytnio siê nie spiek³a, w drugim wypadku warto wykorzystaæ aluminiowe tacki). Podawaj z sa³at± polan± sosem winegret oraz
-
A ku ku kukurydza!
Dodatek kaszki kukurydzianej sprawia, ¿e te muffiny maj± piêkny, z³ocisty kolor. Zamiast parmezanu, mo¿esz u¿yæ innego twardego sera o wyrazistym aromacie - wybierz ulubiony. Takie wytrawne babeczki, podane z zio³owym mas³em, sprawdz± siê jako przystawka przed g³ównym daniem. Muffiny kukurydziane
-
Zakopane jest nudne? Pogoda nie dopisuje? Nie narzekaj - zwiedzaj, jedz i baw siê dobrze! Daleko od Krupówek
odejmuje nam mowê. Grillowany oscypek z tatrzañsk± brusznic±, fot. Martyna Szyd³owska Idealny serek z chrupi±c± skórk± i miêkkim ¶rodkiem podany z pyszn± borówk±. Moskole na pierwszy kês po prostu smaczne, ale kiedy do gry wesz³o czosnkowo-zio³owe
-
¦niadania -
Obiady -
Zupy -
Sa³atki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobiæ? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ry¿ -
Przetwory
-
Gulasze -
Ry¿ -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze ¶wiata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad ¶wi±teczny -
Ryby -
Sa³atki - Sa³atka jarzynowa przepis
- Sa³atka ¶ledziowa przepis
- Sa³atka z kuskusem i tuñczykiem
- Sa³atka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sa³atka z czerwonej kapusty
- Sa³atka ¶ledziowa z fasol± i ziemniakami
- Sa³atka pieczarkowa
- Sa³atka z wêdzonym ³ososiem
- Sa³atka z groszkiem i krewetkami
- Sa³atka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki