Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pancakes z jabłkami w sosie winno-korzennym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pancakes z jabłkami w sosie winno-korzennym - składniki:
Pancakes z jabłkami w sosie winno-korzennym - sposób przygotowania: Zagotowujemy wino i syrop cukrowy, mieszając. Dodajemy przyprawy, jeszcze chwilę gotujemy. Zdejmujemy z ognia. Obieramy jabłka, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na cząstki i wrzucamy do winnej marynaty, aby owoce przeszły jej smakiem i aromatem. Robimy ciasto: łączymy wszystkie suche składniki, dodajemy jajka wymieszane z mlekiem oraz jogurtem i ucieramy. Kładziemy po 2 łyżki ciasta na rozgrzany olej i smażymy placki na złoty kolor. Gotowe wykładamy na talerz. Wyjmujemy jabłka z marynaty, płyn gotujemy, aż zredukuje się do konsystencji miodu. Wtedy z powrotem wrzucamy jabłka i jeszcze chwilę gotujemy. Podajemy z placuszkami.