Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pieczeń z sarny
Pieczeń z sarny - składniki:
Pieczeń z sarny - sposób przygotowania:
Pokrój i ugotuj włoszczyznę (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) z 2-3 ziarenkami ziela angielskiego, liśćmi laurowymi, solą i pieprzem. Mięso naszpikuj słoniną, obłóż ugotowaną włoszczyzną, odstaw na całą dobę. Warzywa usuń, a mięso piecz najpierw przez 20 minut w temp. 200 st. C, a potem jeszcze jakieś 40 minut w temp. 180 st. C. Mięso wyjmij, a do sosu dodaj pokrojone w kostkę pieczarki, ogórki i szynkę oraz koncentrat pomidorowy. Duś, aż pieczarki zmiękną. Przygotowany sos podawaj do mięsa.
- 1 kg udźca sarny
- włoszczyzna
- ziele angielskie
- 2 liście laurowe
- 20 dag słoniny
- sól
- pieprz
- Sos:
- 10 dag pieczarek
- 2 ogórki kiszone
- 5 dag szynki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Informacje o Pieczeń z sarny
-
Bigos staropolski
, które posiada wiele odmian. Oprócz tej staropolskiej dużą popularnością cieszą się także: Bigos myśliwski: jego składnikami mogą być np. pieczeń z sarny, zająca lub jelenia. Bigos hultajski: znajdziemy w nim dużo krajanego mięsa i
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki