Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pieczeń z sarny

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pieczeń z sarny - składniki:
Pieczeń z sarny - sposób przygotowania: Pokrój i ugotuj włoszczyznę (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) z 2-3 ziarenkami ziela angielskiego, liśćmi laurowymi, solą i pieprzem. Mięso naszpikuj słoniną, obłóż ugotowaną włoszczyzną, odstaw na całą dobę. Warzywa usuń, a mięso piecz najpierw przez 20 minut w temp. 200 st. C, a potem jeszcze jakieś 40 minut w temp. 180 st. C. Mięso wyjmij, a do sosu dodaj pokrojone w kostkę pieczarki, ogórki i szynkę oraz koncentrat pomidorowy. Duś, aż pieczarki zmiękną. Przygotowany sos podawaj do mięsa.

Informacje o Pieczeń z sarny

  • Bigos staropolski

    Bigos staropolski

    , które posiada wiele odmian. Oprócz tej staropolskiej dużą popularnością cieszą się także: Bigos myśliwski: jego składnikami mogą być np. pieczeń z sarny, zająca lub jelenia. Bigos hultajski: znajdziemy w nim dużo krajanego mięsa i