Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sushi maki i futomaki

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sushi maki i futomaki - składniki:
Sushi maki i futomaki - sposób przygotowania: Zrób sushi maki: na płatek nori wyłóż niewielką warstwę ryżu shari - od dolnego brzegu płatka nieco grubiej, u góry powinno pozostać wolne miejsce. W tym wolnym miejscu połóż odpowiedni dodatek i zdecydowanym ruchem (robi się to za pomocą specjalnej bambusowej maty) zwiń w rulonik. Rulonik pokrój w plasterki. Futomaki robi się podobnie, z tym że nadzienie zwija się w rożek w płatku nori. Rada: Rodzje sushi maki (w zależności od dodatków): Tuna Salad - z pastą z tuńczyka (tuńczyka osącz na sitku, cebulę pokrój w drobne piórka, posól, odstaw na 30 minut. Zalej wrzątkiem, odcedź po 30 sekundach. Wymieszaj z tuńczykiem i majonezem); Kappa z ogórkiem avocado, z pokrojonym awokado; Oshinko z rzepą ;TakuanTekka - z tuńczykiem; Ibodai - z rybą maślaną; California - z paluszkiem krabowym, awokado, majonezem; Revers z łososiem, awokado, kawiorem,;Vegetarian z warzywami.