Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Klasyczna pachamanca
Klasyczna pachamanca - składniki:
Klasyczna pachamanca - sposób przygotowania:
Robimy marynatę. Siekamy wszystkie zioła i mieszamy z chicha de jora lub z piwem. Jagnięcinę kroimy w plastry i marynujemy 2 godz. Następnie zawijamy w liście bananowca i umieszczamy na rozgrzanym grillu. Pieczemy 10-12 min. W tym samym czasie ziemniaki kroimy na połówki, kukurydzę na kawałki, papryczkę i cebulę drobno siekamy. Wszystkie składniki, łącznie z fasolą, układamy na tackach do grillowania i podpiekamy na grillu tak samo długo, jak jagnięcinę. Przed podaniem posypujemy kolendrą.
- 800 g udźca jagnięcego
- 8 liści bananowca
- 4 ugotowane ziemniaki zwykłe
- 2 ugotowane kolby kukurydzy
- 1 papryczka chilli bez pestek
- 2 czerwone cebule
- 300 g ugotowanej fasoli szparagowej
- 20 g zgrilowanych orzeszków ziemnych
- 1 pęczek kolendry
- Marynata:
- 1 gałązka rozmarynu
- 1 mały pęczek oregano
- 500 ml chicha de jora; czyli alkoholu z kukurydzy; który można zastąpić piwem lub kwasem chlebowym
- 5 gałązek mięty
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki