Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Carpaccio z pieczonej papryki
Carpaccio z pieczonej papryki - składniki:
Carpaccio z pieczonej papryki - sposób przygotowania:
Opiekamy papryki (na grillu, w piekarniku lub palnikiem gazowym - skórka papryki powinna sczernieć). Wkładamy je do plastikowego woreczka, szczelnie zawiązujemy i studzimy, a potem obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i wyrzucamy nasionka. Rozgrzewamy oliwę, rumienimy na niej tartą bułkę. Dodajemy kapary, podgrzewamy. Przekładamy na półmisek wyłożony papierowym ręcznikiem, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Rozgrzewamy olej kukurydziany (do temp. 180 st. C), wkładamy listki natki, wyjmujemy po 20 sekundach łyżką cedzakową, przekładamy na ręcznik papierowy i solimy. Układamy na talerzykach ćwiartki papryki, tak aby lekko zachodziły na siebie. Solimy, pieprzymy, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Posypujemy tartą bułką z kaparami, dekorujemy smażoną natką.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki