Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Mazurek figowy
Mazurek figowy - składniki:
Mazurek figowy - sposób przygotowania:
Mąkę siekamy z masłem i cukrem, dodajemy żółtka. Szybko zagniatamy ciasto, owijamy w folię do żywności, wkładamy na godzinę do lodówki. Rozwałkowujemy, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15minut w 180 st. C. Mleko gotujemy z cukrem. Gdy zacznie gęstnieć, dodajemy drobno posiekane figi i masło. Całość zagotowujemy, a po przestudzeniu rozsmarowujemy naupieczonym spodzie. Dekorujemy bakaliami.
Informacje o Mazurek figowy
-
Figa
Mazurek figowy Lody ze świeżych fig
-
Mazurki jak z obrazka
mazurka użyliśmy suszonych fig (najlepiej wybierz te mięsiste, jasne) oraz orzechów włoskich Zobacz przepis na mazurka figowego oraz mazurka z konfitura figową Prawdziwie wiosenny mazurek na kruchym spodzie ze słodko-kwaskową masą z pomarańczy i cytryn. Mazurek pomarańczowy Kruche ciasto: 60 dag
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki