Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tarta z sardynkami
Tarta z sardynkami - składniki:
Tarta z sardynkami - sposób przygotowania:
Wkładamy ciasto do formy. Podnosimy brzegi, dociskamy je palcami, spód nakłuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut w 180 st. C. Posiekane czosnek i cebulę szklimy na 3 łyżkach oliwy. Dodajemy posiekanego pora oraz dynię pokrojoną w paski. Wlewamy szklankę wody, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy 10 minut, aż woda odparuje. Warzywa układamy na cieście, na wierzchu kładziemy kawałki sardynek, cienkie plastry pomidora i oliwki. Zapiekamy 5 minut. Posypujemy natką i skórką cytrynową, skrapiamy oliwą.
Tarta szpinakowa na kruchym spodzie - dobry nastrój na długo
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki