Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Potrawka z sarniny
Potrawka z sarniny - składniki:
Potrawka z sarniny - sposób przygotowania:
Zrób marynatę: warzywa pokrój w plasterki, zagotuj z winem, pieprzem i jałowcem. Ostudź, połącz z octem. Mięso oczyść, dokładnie umyj, przełóż do ciasnego naczynia porcelanowego lub szklanego, zalej marynatą, wstaw na 2 dni do lodówki. Potem wyjmij, osącz, pokrój w kostkę. Morele namocz w przegotowanej wodzie (40 minut), osącz, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Włóż mięso, obsmaż, oprósz mąką, zalej wywarem, dodaj jałowiec i pieprz, duś godzinę na małym ogniu. Wino zagotuj, odparuj, dodaj razem z morelami do mięsa na 10 minut przed końcem duszenia. Potrawkę możesz podać w wydrążonych chlebkach.
- 60 dag udźca sarny
- 12 dag suszonych moreli
- 1 cebula
- 3-4 łyżki oleju
- 1 łyżka mąki
- 1/2 l bulionu
- 100 ml czerwonego wina
- po 8 ziaren czarnego pieprzu i jałowca
- sól
- Marynata:
- 1 marchewka
- 1 cebula
- po kawałku pietruszki i selera
- 1/4 l czerwonego wina
- 3 łyżki octu balsamicznego
- po 8 ziaren pieprzu i jałowca
Potrawka z kurczaka - pyszności prosto z patelni
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki