Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wieprzowina tonkatsu
Wieprzowina tonkatsu - składniki:
Wieprzowina tonkatsu - sposób przygotowania:
Schab pokrój na cienkie plastry, ponacinaj górną warstwę z tłuszczykiem. Mięso natrzyj solą i pieprzem. Bułkę zmiel w malakserze, przesyp na talerz. Na drugi talerz wbij jajka. Plasterki mięsa panieruj w jajkach i tartej bułce jak nasze kotlety schabowe. Usmaż na tłuszczu na złoty kolor, potem pokrój w paseczki o szerokości 1,5 cm. Przygotuj sos tonkatsu, mieszając wszystkie składniki. Podawaj do mięsa.
Informacje o Wieprzowina tonkatsu
-
Wieprzowina w kilku odsłonach
podawaj. Wieprzowina tonkatsu - składniki : * 30 dag schabu środkowego * 2 jajka * 5 dag czerstwej bułki pszennej (bez skórki) * sól * pieprz * tłuszcz do smażenia sos tonkatsu: 100 ml ciemnego sosu sojowego * 50 ml ketchupu * 1 łyżka cukru Wieprzowina tonkatsu - sposób przygotowania : Schab
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki