Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gołąbki z młodej kapusty z dorszem i kaszą jaglaną

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Gołąbki z młodej kapusty z dorszem i kaszą jaglaną - składniki:
Gołąbki z młodej kapusty z dorszem i kaszą jaglaną - sposób przygotowania: Filet mielemy w maszynce do mielenia mięsa (wybieramy tarczę ze średnimi oczkami). Masę solimy i pieprzymy, dodajemy kaszę jaglaną ugotowaną według instrukcji na opakowaniu, mieszamy. Liście kapusty parzymy wrzątkiem (można płasko ściąć z nich grubsze nerwy). Na każdym kładziemy porcję rybnego farszu i zawijamy. Układamy gołąbki w naczyniu żaroodpornym, zalewamy śmietaną wymieszaną z wywarem i koperkiem. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy 30-40 minut w temperaturze 130 st. C.
Smażona ryba - przywołaj nadbałtyckie wspomnienia