Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Piersi kaczki z wiśniami
Piersi kaczki z wiśniami - składniki:
Piersi kaczki z wiśniami - sposób przygotowania:
Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Smarujemy kromki oliwą po obu stronach i pieczemy, aż się zezłocą. Na łyżce oliwy smażymy kaczkę ok. 5 minut, mieszając. Łączymy kaczkę z osączonymi wiśniami, posiekaną szalotką, rukolą, octem i pozostałą łyżką oliwy. Solimy, pieprzymy. Podajemy na grzankach.
Informacje o Piersi kaczki z wiśniami
-
Łyk i kęs - przepisy na przyjęcie
. Kęs: Piersi kaczki z wiśniami (24 porcje) 1/2 bagietki pokrojonej na kromki (5mm), 60 ml oliwy + 2 łyżki, 1 pierś kaczki pokrojona w kostkę, 100 g wiśni z kompotu, 1 szalotka, 50 g rukoli, 3 łyżeczki czerwonego octu winnego, sól, pieprz Rozgrzewamy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki