Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa cebulowa z paryskich Hal
Zupa cebulowa z paryskich Hal - składniki:
Zupa cebulowa z paryskich Hal - sposób przygotowania:
Masło topimy w rondlu i wrzucamy pokrojoną w cienkie plasterki cebulę. Dusimy, mieszając, aż stanie się miękka, i dodajemy posiekany czosnek, listek laurowy, tymianek i szałwię. Mieszamy i dusimy na maleńkim ogniu ok. 30 min. Dodajemy miód i dusimy jeszcze ok. 5 min. Wlewamy wino, mieszamy, zwiększamy płomień, a gdy cały płyn wyparuje, dodajemy gorący bulion i gotujemy na małym ogniu dalsze 30 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kiedy zupa jest już gotowa rozlewamy ją do żaroodpornych miseczek, wrzucamy na wierzch grzanki z bułki i posypujemy tartym serem. Zapiekamy kilka minut w temperaturze 80 st. C. Wyjmujemy z pieca, gdy tylko ser się zrumieni.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki