Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sopa de tortilla con chile guajillo

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sopa de tortilla con chile guajillo - składniki:
Sopa de tortilla con chile guajillo - sposób przygotowania: Cebulę, pomidory i pokruszone chili guajillo rozdrabniamy w malakserze i dodajemy do podgrzanego bulionu - gotujemy całość przez 15 minut. Odcedzamy by pozbyć się nierozdrobnionych kawałków warzyw. Tortille kroimy w paski około 1 cm, smażymy je na rozgrzanym, głębokim oleju aby stały się chrupiące - około 1 minuty. Wyjmujemy je z tłuszczu i odkładamy na papierowy ręcznik. Na tym samym oleju smażymy wysuszona paprykę guajillo - wybieramy taką, która jest równa, cała - jeśli nie będzie w niej żadnej dziurki w czasie podgrzewania stanie się znowu pękata. W talerzu układamy rumiane paski tortilli, pokrojony w kostkę żółty ser, plastry awokado, na górze układamy paprykę guajillo, wlewamy zupę i dekorujemy łyżką śmietany. Specjalnie dla KUCHNI gotuje konsul Ambasady Meksyku - Ernesto Malda.
Pasta z tuńczyka w tortilli