Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatkowa bruschetta z mozzarellą i awokado
Sałatkowa bruschetta z mozzarellą i awokado - składniki:
Sałatkowa bruschetta z mozzarellą i awokado - sposób przygotowania:
Chleb smarujemy pastą z czarnych i zielonych oliwek. Układamy plastry awokado, mozzarelli, kawałki pomidorków i sałaty. Posypujemy pestkami dyni, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem.
- 1 kromka białego chleba lub ciabatty
- 2 łyżeczki tapenady z czarnych i zielonych oliwek
- 1 dojrzałe awokado
- 1 mozzarella
- 3 pomidorki koktajlowe
- kilka listków sałaty
- garść uprażonych pestek dyni
- 1 łyżka oliwy
- 1/4 cytryny
- sól i pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki