Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tartaletki z chorizo
Tartaletki z chorizo - składniki:
Tartaletki z chorizo - sposób przygotowania:
Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C. Cebule kroimy w piórka, szklimy na oliwie. Z kiełbasy zdejmujemy osłonkę, kroimy w drobną kostkę i łączymy z cebulą. Smażymy 5 minut. Ciasto dzielimy na 8 równych części. Każdą rozwałkowujemy na krążek o średnicy 15 cm. Wyściełamy ciastem foremki o średnicy 10 cm. Pieczemy 5 minut "na biało", zdejmujemy obciążenie i pieczemy jeszcze 3-5 minut. Miksujemy jajka ze śmietanką, papryką w proszku, solą i pieprzem. Na podpieczone ciasto wykładamy cebulę z chorizo, zalewamy masą jajeczno-śmietanową. Pieczemy, aż masa się zetnie (ok. 15 minut). Tartaletki podajemy na ciepło, posypane kolendrą.
- 2 czerwone cebule
- 2 łyżki oliwy
- 200 g miękkiej kiełbasy chorizo
- 500 g wytrawnego ciasta kruchego
- 2 jajka
- 150 ml śmietanki kremówki
- 1/2 łyżeczki wędzonej papryki w proszku
- sól i pieprz do smaku
- garść kolendry
Tarta szpinakowa na kruchym spodzie - dobry nastrój na długo
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki