Kiszone ogórki
Informacje o Kiszone ogórki
-
Ogórki kiszone - wykorzystaj jak najlepiej
wytnij z niego małe krążki. Na każdy nałóż kulkę ostudzonego farszu i dokładnie zlep. Surowe pierożki wrzucaj do wrzątku i gotuj około 6 minut. Podawaj z kiszonymi ogórkami. Autor: Marcin Budynek Składniki tatara muszą być naprawdę bardzo drobno posiekane. Koniecznie pamiętaj o sparzeniu jaj - w końcu
-
Przetwory inne niż zwykle - warte zachodu!
Agrest przeżywa swój renesans. Po latach zapomnienia wraca jako kulinarna gwiazda. Pasuje i do ciasta, i do sosu do mięsa, i na konfiturę... Tym razem dodamy do niej liście laurowe, żeby uzyskać ciekawy aromat. 600 g agrestu 600 g cukru 3 liście laurowe najlepiej świeże Agrest myjemy, czyścimy z
-
Kasze Nasze
Dlaczego warto jeść kaszę? Jest delikatna, lekka i aromatyczna. Można podawać ją na wiele sposobów. Świetnie smakuje zarówno na słodko jak i wytrawnie, sama oraz w połączeniu z rozmaitymi dodatkami. Oprócz niezaprzeczalnych walorów smakowych kasze mają
-
Chłodnik z botwiny, marynowana cielęcina, żółtko confit
Składniki na 2 porcje: - Botwina z buraczkami - 2 pęczki - Sok z cytryny -2 łyżeczki - Śmietana 18% - 300 ml - Kefir - 200 ml - Niesolony wywar warzywny -100ml - Sok z kiszonych ogórków - 60ml - Siekany szczypior - 2 łyżki - Siekany koperek - 1 łyżka - Sól morska - Pieprz
-
Menu dnia z pyszną zapiekanką
zsiadłego mleka 1 szklanka soku z kiszonych ogórków 1 ogórek kiszony 2 jajka szczypiorek koperek sól pieprz Botwinę opłucz, osusz, drobno pokrój. Zalej wrzącą wodą z dodatkiem octu, odcedź, wymieszaj z jogurtem i sokiem z ogórków kiszonych. Dodaj posiekany szczypiorek i koperek oraz pokrojonego w kostkę
-
Najprostsze menu dnia
. Podajemy z kawałkami jabłek. Źródło: Miesięcznik Kuchnia Zamiast podawać całe ogórki lub przerabiać je na zupę, można podać tę prostą sałatkę. Surówka z kiszonego ogórka Składniki: 4 kiszone ogórki 1 mała cebulka 1 łyżka majonezu lub gęstego jogurtu naturalnego (opcjonalnie) Ogórki pokrój w cienkie
-
Cząber
korzenny zapach i ostry pieprzowy smak, dlatego trzeba stosować go z umiarem. Zawiera bardzo dużo lotnych olejków i garbników regulujących pracę żołądka - dodaje się go więc do potraw tłustych. Prócz tego zdecydowanie poprawia smak białej i czerwonej kapusty, kiszonych ogórków, wszelkiego rodzaju sałatek i
-
Menu dnia z pyszną tartą
8 młodych ziemniaczków (oskrobanych i ugotowanych) 1 nieduży brokuł 1 zielona papryka 1,5 szklanki zielonego groszku (jeśli nie masz świeżego może być ten z puszki) 2 kiszone ogórki 1 pęczek młodej cebuli 6 łyżek oliwy 4 łyżki musztardy sól pieprz Różyczki brokuła krótko obgotuj w lekko osolonej
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki