Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kotleciki jagnięce z czosnkiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kotleciki jagnięce z czosnkiem - składniki:
  • 800 g kotlecików jagnięcych
  • 4 główki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • sól i pieprz
  • Marynata:
  • 6 gałązek rozmarynu
  • 4 ząbki czosnku rozgniecione
  • 100ml oliwy
Kotleciki jagnięce z czosnkiem - sposób przygotowania: Składniki marynaty mieszamy i polewamy nią jagnięcinę. Wkładamy mięso na noc do lodówki. Z każdej główki czosnku odcinamy czapeczkę. Na każdą wylewamy 1 łyżkę oliwy i posypujemy solą oraz pieprzem. Pojedyncze główki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na grillu przez pół godziny. Jagnięcinę wyjmujemy z lodówki na około pół godziny przed przygotowaniem, oczyszczamy kawałki mięsa z marynaty. Układamy na grillu i pieczemy przez 10-15 min. Odstawiamy na bok na 10 min. Przed podaniem doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kotleciki podajemy z pieczonym czosnkiem.