Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Łosoś w algach pil pil
Łosoś w algach pil pil - składniki:
Łosoś w algach pil pil - sposób przygotowania:
Łososia doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Obkładamy algami, układamy na tacce i pieczemy po 3-4 min z każdej strony. Robimy pil pil. Na grillu stwiamy rondelek, podgrzewamy oliwę z papryczką i czosnkiem. Wkładamy krewetki i małże. Smażymy 3 min i dodajemy bulion, szczypiorek i pietruszkę, a po kolejnych 3 min - rukiew, skórkę z cytryny i selera. Gotujemy 5 min. Podajemy z łososiem.
- 4 filety z łososia
- sól
- pieprz
- 10 ml soku z cytryny
- 40 g suszonych alg morskich
- 150 ml oliwy
- 1/2 ostrej papryczki
- 2 pokrojone ząbki czosnku
- 120 g morskich krewetek
- 180 g ugotowanych i pokrojonych w kostkę małży locos
- 40 ml bulionu z locos lub rybnego
- posiekany szczypiorek i pietruszka
- 150 g rukwi wodnej
- 20 g otartej skórki z cytryny
- 50 g pokrojonego w słupki selera
Informacje o Łosoś w algach pil pil
-
Algi
: Suimono z krewetkami Sushi maki z gorgonzolą i orzechami Łosoś w algach pil pil Domowe sushi Sushi ze świeżym tuńczykiem i ogórkiem
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki