Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Polędwiczki wieprzowe z prawdziwkami

Autor
A A A
  • Polędwiczki wieprzowe z prawdziwkami

    Fot. Arkadiusz Ścichocki

    Poziom trudności: średnie

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Polędwiczki wieprzowe z prawdziwkami - składniki:
Polędwiczki wieprzowe z prawdziwkami - sposób przygotowania: Polędwiczki opłucz, usuń błony. Mięso posól, popieprz i obsmaż na oliwie. Ser pokrój na plastry. Polędwiczki natnij wzdłuż, włóż w powstałe kieszenie po plastrze sera, zepnij wykałaczkami. Zawiń polędwiczki w folię aluminiową i piecz 25 minut w temp. 200°C. W tym czasie podsmaż na maśle z rozmarynem opłukane, oczyszczone i pokrojone w plastry prawdziwki. Posól pod koniec smażenia, polej upieczone polędwiczki. Dobrym dodatkiem jest makaron, który można podać w wydrążonych i zblanszowanych kalarepkach albo w połówkach papryki.

Informacje o Polędwiczki wieprzowe z prawdziwkami

  • Wesele w ogrodzie

    Wesele w ogrodzie

    Menu na 10 osób Polędwiczki wieprzowe z prawdziwkami 4 polędwiczki, 8 prawdziwków, 250 g sera pleśniowego typu rokpol, 10 dag masła, kilka gałązek świeżego rozmarynu, sól, pieprz, oliwa Opłukane i