Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Czosnkowy mostek cielęcy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Czosnkowy mostek cielęcy - składniki:
Czosnkowy mostek cielęcy - sposób przygotowania: Z mostka usuwamy kości i chrząstki (można kupić już wyluzowany), oczyszczamy, oprószamy solą, pieprzem, chilli i majerankiem. Równomiernie rozkładamy na nim cebulę i obrane ząbki czosnku. Kilka ząbków odkładamy. Mostek zwijamy w roladę, owijamy bawełnianą nicią i skrapiamy olejem. Wkładamy do lodówki na godzinę, a najlepiej na całą noc. Obsmażamy mostek na oleju na złotobrązowy kolor. Pieczemy w 180°C przez 1,5 godz. na najniższym poziomie piekarnika, od czasu do czasu polewając sosem. Podajemy z ziemniakami przesmażonymi z czosnkiem i tymiankiem.