Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Czosnkowy mostek cielęcy
Czosnkowy mostek cielęcy - składniki:
Czosnkowy mostek cielęcy - sposób przygotowania:
Z mostka usuwamy kości i chrząstki (można kupić już wyluzowany), oczyszczamy, oprószamy solą, pieprzem, chilli i majerankiem. Równomiernie rozkładamy na nim cebulę i obrane ząbki czosnku. Kilka ząbków odkładamy. Mostek zwijamy w roladę, owijamy bawełnianą nicią i skrapiamy olejem. Wkładamy do lodówki na godzinę, a najlepiej na całą noc. Obsmażamy mostek na oleju na złotobrązowy kolor. Pieczemy w 180°C przez 1,5 godz. na najniższym poziomie piekarnika, od czasu do czasu polewając sosem. Podajemy z ziemniakami przesmażonymi z czosnkiem i tymiankiem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki