Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Grillowane kotleciki jagnięce w sosie miętowym
Grillowane kotleciki jagnięce w sosie miętowym - składniki:
Grillowane kotleciki jagnięce w sosie miętowym - sposób przygotowania:
Mięso płuczemy i osuszamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, i rozcieramy go z oliwą, pieprzem, solą i octem balsamicznym. Tą mieszanką nacieramy mięso z obu stron i odstawiamy na godzinę do lodówki. Z podanych składników robimy sos. Gałązki rozmarynu zaostrzamy na końcu i używamy jako szpikulca do grilla - nabijamy na nie kotleciki, przebijając się przez grubość mięsa. Rozgrzewamy mocno grill i układamy na nim kotleciki. Pieczemy co najmniej po 2 minuty z każdej strony lub dłużej, jeśli wolimy dobrze wypieczone. Do kotlecików osobno podajemy sos.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki