Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wątróbka z miętą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Wątróbka z miętą - składniki:
Wątróbka z miętą - sposób przygotowania: Wątróbkę płuczemy, kroimy i podsmażamy na połowie oleju. Dodajemy wino i dusimy, aż wątróbka będzie miękka. Cebulę i czosnek drobno siekamy, następnie dusimy na reszcie oleju, aż się zeszklą. Do cebuli i czosnku dodajemy miętę (kilka listków zostawiamy do dekoracji), natkę, pieprz, paprykę i cynamon oraz wątróbkę. Zalewamy bulionem, dodajemy 2 łyżki soku z cytryny oraz bułkę tartą i dusimy pod przykryciem 5-10 minut. Solimy do smaku, dekorujemy listkami mięty.